Πηνελόπη Κωνσταντάκη Δικηγόρος

Τα άρθρα μας

Επιτυχία Γραφείου: Διαγραφή οφειλής ύψους 78.736€

Το δικηγορικό μας γραφείο, διαχειρίστηκε ακόμα μια υπόθεση υπερχρεωμένου νοικοκυριού, με ιδιαίτερη ευαισθησία και πάθος.

Αναλυτικά

Διαζευγμένη μητέρα, ετών 50, όπου εργαζόταν στον Δημόσιο τομέα, με μισθό στα 950 € καθαρά και μηνιαίες υποχρεώσεις προς τράπεζες στα 530 €, ζήτησε από το γραφείο μας την εκπροσώπηση της και την εύρεση λύσης, η οποία θα της έδινε την δυνατότητα , να διασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Ο συνολικός δανεισμός των 133.000 € περίπου για αγορά κύριας κατοικίας, δεν άφηνε στην δανειολήπτρια μεγάλο παράθυρο ελπίδας, μετά και τις περικοπές που έγιναν στις απολαβές της. Να σημειωθεί επίσης ότι συνεισφέρει κάθε μήνα στο ενήλικο τέκνο της όπου είναι  φοιτητής σε επαρχιακή πόλη. Έτσι μετά τις νομικές ενέργειες του γραφείου μας, κατάφερε σήμερα να εξασφαλίσει μια βιώσιμη δόση για τα δάνεια της και να ζει αξιοπρεπώς.

Ειδικότερα

Με την 119/2020 απόφαση του Ειρηνοδικείου Περιστερίου  αποφασίζεται διαγραφή οφειλής ύψους 78,736 € (60% περίπου), για δανειολήπτρια με συνολικό δανεισμό στα 132.261.79 € , που προκύπτουν απο συμβάσεις δύο στεγαστικών δανείων. Σύμβαση στεγαστικού 1η 79,211.94 € και Σύμβαση στεγαστικού 2η 53,049.85 ευρώ. Η πελάτισσα του γραφείου μας, θα κληθεί να πληρώσει το υπόλοιπο του ποσού (53.525 ευρώ), σε 240 ισόποσες  δόσεις, δηλαδή 223 €/ μήνα.

Το δικαστήριο απέρριψε όλες τις ενστάσεις των Τραπεζών, δέχτηκε την μόνιμη αδυναμία πληρωμών της δανειολήπτριας και κυρίως προστάτεψε από κάθε καταδιωκτικό μέτρο την κύρια κατοικία της οφειλέτιδας, ένα διαμέρισμα 95 τ.μ στο Περιστέρι.

Συνεχίζουμε δυναμικά, τον δίκαιο αγώνα μας, για την προστασία των δικαιωμάτων των δανειοληπτών.

Σκοπός μας, είναι πάντοτε η Λύση!

Αν και εσείς αντιμετωπίζετε προβλήματα στην ορθή εξυπηρέτηση των Τραπεζικών σας υποχρεώσεων, επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα.

Πηνελόπη Κωνσταντάκη, Δικηγόρος Αθηνών