Πηνελόπη Κωνσταντάκη Δικηγόρος

Τα άρθρα μας

Επιτυχία Γραφείου: Διαγραφή οφειλής ύψους 61.000€

Μεγάλη νίκη, ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Το γραφείο μας, κλήθηκε για ακόμα μια φορά, να αντιμετωπίσει υπόθεση με σοβαρές δυσκολίες στην εξυπηρέτηση του δανεισμού, όπου αντιμετώπιζε ζευγάρι δανειοληπτών στην Χίο.

Αναλυτικά

Η σύζυγος ετών 50, χωρίς εργασία (οικοκυρά) και ο σύζυγος ετών 50 , εργάζεται ως ηλεκτρολόγος και έχουν δύο ανήλικες κόρες. Ο συνολικός δανεισμός τους αγγίζει τις 70.000 €, για επισκευή και ανακαίνιση τριών διαμερισμάτων που έχει στην κατοχή της η σύζυγος. 

Έτσι μετά την μόνιμη αδυναμία πληρωμής, τα τεράστια έξοδα διαβίωσης της οικογένειας, το δικαστήριο χάρισε μια δίκαιη απόφαση στους δανειολήπτες.

Ειδικότερα

Με την απόφαση 62/2017 του Ειρηνοδίκη Χίου, κου Θανόγλου Ευστράτιου, ζευγάρι  δανειοληπτών από την Χίο, θα απολαμβάνει πλέον διαγραφή χρέους 61.000 €  (περίπου 90%) καθώς η οφειλή των 70.000€ προς τρία Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα, πλέον περιορίστηκε στις 9000€ για 5 έτη, σε ισόποσες δόσεις  και διάσωση 3 ακινήτων κ 2 οχημάτων του συζύγου κ της συζύγου.

Το δικαστήριο δέχτηκε τους ισχυρισμούς μας και απέρριψε τις ενστάσεις των Τραπεζών.

Το κυριότερο και σημαντικό είναι η προστασία της ακίνητης περιουσίας των δανειοληπτών.

Προστατεύθηκαν από εκποίηση

  • 3 διαμερίσματα της συζύγου στην Χίο, όπου το ένα αποτελεί την κύρια κατοικία της οικογένειας, το άλλο διαμένει η μητέρα της συζύγου και το άλλο είναι μισθωμένο.
  • Ψιλή κυριότητα σε διαμέρισμα στον Πειραιά, του συζύγου.

Συνεχίζουμε δυναμικά, τον δίκαιο αγώνα μας, για την προστασία των δικαιωμάτων των δανειοληπτών.

Σκοπός μας, είναι πάντοτε η Λύση!

Αν και εσείς αντιμετωπίζετε προβλήματα με την ορθή εξυπηρέτηση των δανειακών σας υποχρεώσεων, επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα.

Κωνσταντάκη Πηνελόπη, Δικηγόρος Αθηνών